FINNMARKSLØPET – Thomas kjører rått

Fra Nome til Levajok

Vi har rettet fokuset over til Finnmarksløpet og det som ser ut til skal bli et historisk løp. Thomas Wærner kan bli den første til å vinne de to største løpene i Norge, i samme sesong. Ingen har gjort dette før!

Thomas kom nylig inn til Levajok som nr 1, med 12 hunder som har spist turbodiesel(les.Appetitt) til frokost. Dette spannet er et vinnerspann!
Ut fra Varangerbotn var det Petter Karlsson som tok føringen med nesten 3t på Thomas. Fem minutter bak Thomas kjørte Birgitte Næss ut.
Inn til Levajok har ting forandret seg. Thomas kjørte forbi Karlsson på den 120 kilometer lange etappen og har økt forspranget til de bak seg med godt over én time, kanskje to.

I følge GPS-trackingen har Karlsson i underkant av 20 kilometer igjen til Levajok, 2 kilometer bak Karlsson ligger Kristian Walseth og 10 kilometer bak de, ligger Birgitte Næss.

Det er fortsatt 215 kilometer igjen til Alta og mål. Kjørerene må ta ut en 10 timers obligatorisk hvile på Levajok eller i Karasjok. Kjørerene kan selv velge hvor de vil ta ut de siste 10 timene med pause, men minimum 2 timer må taes ut i Karasjok hvor det gjennomføres obligatorisk veterinærsjekk. Det første spannet ut fra Karasjok leder Finnmarksløpet 2019!

Antall hunder i spannene til de fire første pr nå:

Thomas Wærner (12) kjørte med en snittfart på 11,1 km/t på etappen inn til Levajok.
Petter Karlsson (8)
Kristian Walseth (9)
Birgitte Næss (8)
Skrevet av: Andreas Kokkvoll