Joar jaget Petit

Iditarod er over halvveis og i tet ligger nordmannen, Joar Leifseth Ulsom.

7 hundespann kjørte ut fra Iditarod hvor 6 spann valgte å hvile i ca 4t før neste etappe til Shageluk. Kun ett hundespann kjørte igjennom Iditarod.
Nicolas Petit brukte 9 minutter på sjekkpunktet før han og sine 14 hunder dro videre mot Shageluk 4t 30min før hundespann nr 2, JOAR LEIFSETH ULSOM.
Joar satte igjen én hund på Iditarod og kjørte med 11 hunder inn til Shageluk. Det samme antall hunder har også Mitch Seavey som kjørte ut fra Iditarod 1t og 40min bak Joar.
Mellom disse to ligger det hundespann tett i tett: 3t bak Joar ligger Jessie Royer(14 hunder), 1t og 40 bak Jessie ligger Peter Kaiser(12 hunder), Ryan Redington(13 hunder), Mitch Seavey(11 hunder) og Richie Diehl(14 hunder).
Mellom Kaiser og Diehl skiller det kun 9 minutter, så vi vil tro at disse 4 kommer samlet inn til Shageluk i.o.m at hastigheten er så og si det samme.

SHAGELUK
Petit valgte å hvile på sporet mellom Iditarod og Shageluk, noe som førte til at Joar kjørte forbi og kom inn til Shageluk ca 35 minutter før Petit.
I Shageluk har Joar valgt å ta en pause, Petit valgte å kjøre igjennom Shageluk. Distansen til neste sjekkpunkt, Anvik er kun 40 km, så vi vil tro
Petit har siktet seg inn på hvile der i.o.m at distansen fra Iditarod til Shageluk er på 89km. Fra Anvik til Grayling er det kun 29 km, så det kan være Petit vil prøve seg dit.
Om Petit velger å kjøre til Grayling, vil Joar komme fort bakfra med et spann som har mer hvile. Etter Grayling er det en lang etappe på 99km og her lønner det seg å ha gode hviletimer i banken.


Aliy Zirkle og Martin Buser ligger inne på CP Iditarod og tar ut 24t obligatoriske hvile. Farten på disse to kommer til å være større en hundespannene som har reist ut foran de, om hvilen har vært god. Hvile i banken gjør susen, men samtidig kan det oppstå
problemer med motoren etter en så lang hvile. Stive hunder og små skader kommer frem etter en lang pause, da hundene får tid til å slappe av over en lengre periode.

Svensken Mats Pettersson ligger godt an på en 15.plass. Han og sine 12 hunder ligger å hviler på CP Iditarod.


(Film: Tying Knots - Art Studio)Skrevet av: Andreas Kokkvoll